Fett frysning

Fettfrysning (kryolipolys) är den senaste metoden för att permanent reducera fett utan några kirurgiska ingrepp. Med fettfrysning bryts  fettcellerna  ner på naturlig väg genom frysning (apoptos) utan att kringliggande vävnader skadas. Denna behandling är speciet lämplig för ”svårtränade områden” på kroppen som exempelvis kärlekshandtagen, ridbyxlår, mage, höfter o dyl. Fettfrysning är alltså ingen metod för viktminskning utan används för att effektivt minska fettdepåer och skulpturera kroppen.

 

Resultat börjar synas några veckor efter första behandlingen men det är viktigt att dricka mycket och träna som vanligt under tiden. Slutgiltigt resultat uppnås efter 12-22 veckor.

 

Kryolipolys är en beprövad teknik med många vetenskapliga studier bakom sig. Snabba resultat har gjort denna behandling till en succé runt om i världen. Över 1 miljon behandlingar har genomförts över hela världen och bara i Sverig har 30 000 behandlingr gjorts. Vi använder världsledande precisionsutrustning från Coolshaping.

 

Fettfrysning kan resultatmässigt jämföras med fettsugning. Därför väljer många nu fettfrysning då denna metod inte kräver kirurgiska ingrepp och du kan fortsätta med din dag som vanligt efter behandlingen.

 

Före- och efterbilder

Nedan kan du se några exempelbilder på resultat efter 1-4 behandlingar

 

Behandlingsområden

 

 • Kärlekshandtagen
 • Lår (insida, utsida, baksida)
 • Mage
 • Höfter
 • Armar

 

 

Frågor och svar om fettfrysning

Hur många behandlingar krävs?

Studier visar på en genomsnittlig minskning på 20% av fettcellerna redan efter två månader. Rekommenderad kur är 1 – 4 behandlingar med 6 – 8 veckors mellanrum. Slutgiltigt resultat uppnås efter 3-6 månader.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Själva behandlingen tar en timma plus för och efterbehandling – totalt 70 minuter.

 

Hur känns behandlingen?

Du känner en vakuumeffekt när hud och fett sugs in i behandlingshandstycket. Först känns det ofta kallt i det behandlade området men det brukar avta snabbt. Efter behandlingen får du lätt massage för att mjuka upp det behandlade området. Huden är ofta lite röd och bedövad men det avtar snabbt och återgår till det normala. Ibland kan en viss stramhet och ett lätt stickande uppstå liksom blåmärken som kan finnas kvar några dagar efter behandlingen.

 

När kan jag inte behandlas med fettfrysning?

Följande sjukdomar och tillstånd utesluter fettfrysning:

 

 • Gravid/ammande
 • Raynauds sjukdom
 • Nyopererad (1år)
 • Hepatit C
 • Stark känslighet mot kyla
 • Blödarsjuka
 • Hjärt/kärlsjukdomar

 

Är resultatet garanterat?

Över 90 % av de behandlade patienterna uppnår minst 20% reducering av fettcellerna men resultatet varierar mellan olika patienter varför ett visst resultat inte kan garanteras. Du kan däremot öka effektiviteten av behandlingen genom att dricka mycket och röra på dig dagligen.

 

Är resultatet permanent?

Vid fettfrysning dör fettcellerna och utsöndras via lymfsystemet. Detta är en helt naturlig process som pågår i  kroppen hela tiden. Kroppen nybildar normalt inte fettceller. Befintliga fettceller kan däremot bli större med tiden om man har en obalanserad livsstil. Efter fettfrysning är det betydligt lättare att behålla den kroppsform du vill ha genom att fettcellerna blir färre.

 

Vad är fördelen med fettfrysning?

Fördelen är att fettfrysning är en fettreduceringsmetod som inte är kirurgisk, det vill säga helt utan narkos eller lokalbedövning och alltså skonsam och smärtfri. Det behövs heller ingen efterbehandling mer än att dricka vatten (8 glas per dag) och motion (30 minuter per dag) under behandlingsperioden. För ett bestående resultat är det viktigt med en balanserad diet. Du kan gå tillbaka till dina  vanliga sysslor direkt efter behandlingen.