Raw Food

Sammanfattningsvis kan man säga att Raw Food är växtrikets naturliga rena kost. Naturens egna apotek. Ekologiskt, gluten och laktosfritt

Råvaror som grönsaker, frukt, bär, nötter, frön, svamp, groddar, skott, alger, superfoods, örter, kallpressade oljor. Råvaror som inte har upphettats till mer än 42 grader C. På svenska kallas det även för råkost eller levande föda.

Råvarorna hanteras med metoder som blötläggning, torkning, mixning och centrifugering. Kosten grundar sig i tanken att en stor del av näringen försvinner när man processar mat och genom att inte tillaga födan så ser man till att näringen i maten är optimal. Man får också lätt i sig mer vätska än tidigare, då den fortfarande finns kvar i maten och är lättare för kroppen att ta upp än den vätska vi dricker.

Att tillföra mer Raw Food in i sin vardag är något av det bästa man kan göra för sig själv. Det öppnar en helt ny horisont för vad välmående – och matlagning – kan innebära. Om du har en önskan att nå din idealvikt, bli av med dina hudproblem, slippa ständig trötthet och huvudvärk, förbättra matsmältningen, sova djupt och uppnå en mental klarhet, så har du hittat rätt väg. Visst låter det för bra för att vara sant? Definitivt. Därför är den bästa rekommendationen vi kan ge Dig att pröva dieten seriöst under några veckor och se hur du känner dig. Den egna erfarenheten måste få vara det som avgör för var och en.

Kontakta oss för mer information på: hannah@kalmarhalsan.se